Er wordt al weer geschaatst op eigenlijk (te) dun natuurijs
Er wordt al weer geschaatst op eigenlijk (te) dun natuurijs

Schaatsen op dun ijs hoeft op zich geen probleem te zijn als je weet dat er weinig water onder zit. Op bosmeertjes, zoals het Leersumseveld (U), is het goed om het ijs al te berijden al is het niet dikker dan 3 cm. Maar dat kan alleen maar als er weinig schaatsers zijn. Meer mensen bij elkaar zal zeker scheuren opleveren en dat is vervelend voor alle schaatsers die na de primeurschaatsers komen. Ook weet je nooit hoe dik het ijs is midden op de plassen. Later dichtgevroren windwakken zijn vaak maar 1 cm dik. Dwars oversteken waar anderen nog niet geweest zijn, blijft dus altijd gevaarlijk. Kortom: wees altijd alert, neem veiligheidsuitrusting en droge kleren mee. Je weet maar nooit…

Kijk hier naar de eerste schaatsers aan de randen

Lees hier meer over veiligheid op het ijs

Natuurijs: altijd verraderlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*