Aan de Amsterdamse grachten schaatsend op voorjaarsijs
Aan de Amsterdamse grachten gebeurt van alles op en rond het ijs

Wie had gedacht dat we deze winter zelfs nog op grachten zouden kunnen schaatsen. En dat terwijl veel sloten, vaarten en kanalen nog gewoon open lagen. En dan gebeurt het: de eersten gaan het ijs op en anderen volgen. De Amsterdamse politie komt langs en spreekt de mensen toe. Hun boodschap is niet echt eenduidig: 1. “u schaatst hier op eigen risico” 2. “het ijs en het water is veel te koud, wilt u het ijs verlaten”. Tja en tussendoor zakt iemand aan de kant door het ijs. De ijsvloer is immers niet overal even dik. En dat ervaar je dan aan den lijve. Mooi ook het commentaar van de mensen aan de kant. Oh wat ben ik blij…..”.

Bekijk de video

 

 

 

Typisch Hollands: schaatsen op de grachten én denken dat het allemaal wel kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*