eerste natuurijs
Het eerste natuurijs: 18 november 2018

Het eerste natuurijs van de winter 2018-2019 is een feit. Behalve bevroren autoruiten was er vanmorgen sprake van ijsvorming op sommige sloten en plassen. Op de koudste plaatsen van ons land was mooi te zien hoe het ijs zich al gevormd had. Alleen had de wind soms meer invloed op het water dan de kou. Toch waren enkele kleinere vennetjes zoals op het Henschotermeer (U) al geheel bedekt met ijs. Uit diverse plaatsen van het land komen meldingen over het eerste natuurijs. Hoe de winter zich ook zal ontwikkelen: de voortekenen zijn mooi. Goed dat we kunstijsbanen hebben om ons goed voor te bereiden op het beschaatsbare natuurijs.

natuurijs ijsvorming
Een gesloten ijsvlakte om 11.00 uur
Het eerste natuurijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*