schaatsen op natuurijs bij de Pollepleats
Als het even kan schaatsen op natuurijs bij de Pollepleats

Als je aan schaatsen denkt, is Friesland wel een van de provincies waar je niet omheen kunt. En niet alleen vanwege die tocht waar we al weer 21 jaar op wachten, maar wel vanwege de Friese kampioenenen, de Friese helden van het ijs én het Friese weidse land. En in dat weidse land ligt het zuidwesten van de provincie een bijzondere plek, de Pollepleats, een luxe groepsaccommodatie. Deze sfeervolle accomodatie heeft haar faciliteiten sinds kort uitgebreid met een ijsbaan. Het weiland voor de boerderij wordt onder water gezet als het gaat vriezen. Dit maakt de locatie nog aantrekkelijker voor gezelschappen die in de winter naar Friesland willen komen.
In maart 2018 kon er bij de boerderij nog geschaatst worden op natuurijs. Iedere winter is het weer spannend. Met de aanleg van de nieuwe ijsbaan, hoeft het slechts een paar dagen te vriezen om te kunnen schaatsen. Durk Boschma, technische man bij de Pollepleats: “Er komt een laag van ongeveer 20 cm water op het weiland te staan, dus het is veilig schaatsen.” Na het schaatsen is het goed toeven in de luxe wellness aan het meer. Vanuit de privésauna heb je schitterend uitzicht over het meer. Wintersport in eigen land. De Pollepleats heeft in februari en maart 2019 nog een aantal weekenden beschikbaar om groepen van ongeveer 30-60 personen te ontvangen.

MEER INFORMATIE

Pollepleats

Pollepleats, een bijzonder stukje Friesland; nu met ijsbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*