eerste schaatsen op natuurijs 2019
Het eeerste schaatsijs was er weer vanmorgen in Doorn (U) vooor de opkomst van de zon

De ijsmeesters van de Doornsche ijsclub (U) is het weer gelukt om op zondagmorgen het eerste schaatsijs te bezorgen aan de vele schaatsliefhebbers. Dankzxij een temperatuur van circa 5 graden onder nul lukte het om 8 uur een ijsvloer klaar te hebben om de poorten te  kunnen openen nog voordat de zon op was. De interesse was toen al zeer groot. Ook redacties en TV-zenders waren vroeg aanwezig om de eerste beelden van schaatsen op natuurijs vast te leggen.

Ook elders in het land heeft het hard gevroren. In Leeuwarden kwam het kwik tot min tien graden. Andere combibanen kunnen dankzij koudere nachten en minder warme ochtenden ook ijs bieden.

LEES/KIJK MEER

Schaatsijs dankzij nachtelijk dweilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*