Vanmorgen gebeurde het even, voor sommigen na een eerdere poging op zondag: de schaatsen aan en het ijs beproeven. Het blijft altijd weer spannend. Maar uiteraard wel plekken met ondiep water. Dat ondiepe water was zeker aanwezig want een van de bosmeertjes in Midden-Nederland lag twee maanden geleden helemaal droog. Door de heftige regenval in januari, gevolgd door een snelle afkoeling enkele dagen geleden was er vanmorgen een dunne, maar beschaatsbare ijslaag. Schoorvoeten probeerden vanmorgen de eerste schaatsers het ijs, anderen volgden, maar steeds in kleine hoeveelheden.  Sommigen verlieten het ijs tijdig om te zorgen dat de ijsvloer behouden blijft, een goede zaak om ook aan anderen en aan morgen te denken. Druppelgewijs volgden er meer naar het ijs, maar het ijs leed er niet onder en de vreugde was groot.
Ook op het Pluismeer bij Lage Vuursche bij Hilversum werd voor het eerst geschaatst.

Ook uit andere delen van het land komen berichten over schaatsen op het buitenwater. Pieter Bult stuurde een video van het schaatsen bop Brekkenbutlan bij Sneek.

LEES/KIJK MEER

Als het weinig vriest moet je er sne;l bij zijn om te kunnen schaatsen op natuurijs
Als het weinig vriest moet je er snel bij zijn om te kunnen schaatsen op natuurijs

om te kijken waar je zou kunnen schaatsen.

Voorzichtig uitproberen met behoud van ijskwaliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*