vraag natuurijs verschijnsel Weissensee

Vanaf de Weissensee kregen we de vraag toegespeeld over het natuurverschijnsel op de foto op het grote meer aldaar. Wij dachten aan restjes van bomen (blad, stukjes tak, vruchten), die op het ijs gewaaid zouden zijn, waar omheen zich kleine sneeuwduintjes gevormd hebben na wind en sneeuw. En wat denk jij? De beste inzending belonen we met een natuurijsboek.

Stuur je oplossing naar info@natuurijswijzer.nl
We zijn zeer benieuwd. Prachtige foto, trouwens. Heb jij ook een leuk natuurijsverschijnsel, stuur hem ons en maak je ook kans op een natuurijsboek!

Ken jij dit natuurijs-verschijnsel?

2 gedachten over “Ken jij dit natuurijs-verschijnsel?

  • 10 februari 2019 om 23:29
    Permalink

    Ik denk dat er tijdens het dichtvriezen een papje van sneeuw in het water gelegen heeft. Het lijkt of de bultjes zich onder het ijsoppervlak voortzetten. Misschien zijn de bultjes ontstaan uit senaat dikkere klont sneeuw, of het sneeuwpapje is hier omhoog geduwd door opborrelend gas.

  • 11 februari 2019 om 10:00
    Permalink

    Hartelijk dank, Bart voor de mogelijke oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*