Schaats maakt plaats voor skeelers

Het natuurijs is verdwenen, de kunstijsbanen weer dicht. We kunnen toch terugkijken op een mooi seizoen met wat natuurijs. Inmiddels wordt er weer volop geskeelerd. Op naar een nieuw seizoen. De beste voorbereiding voor de winter is een zomerperiode volop skeelerervaring.

Geplaatst in Geen categorie | Laat een reactie achter.

Nog steeds ijsvorming

snelle ijsvorming op 18 maart 2018

Natuurijs in een half uur gevormd midden op de dag op 18 maart 2018

Het is 18 maart; overdag rond het vriespunt en in de nacht een paar graden vorst. De wind waait heftig vanuit oost. Midden op de dag  bevriest een bakje water dat voor de helft met ijs gevuld is binnen een half uur. Het blijft fascinerend, de vorming van natuurijs.

Geplaatst in ijsdikte, ijsvorming, natuurijs | Laat een reactie achter.

De kou komt, maar gaan de dweilers nog dweilen?

natuurijs half maart

Alleen op combibanen zou het net even kunnen: schaatsen op natuurijs na half maart

Een flinke hoeveelheid kou komt er nog aan de komende dagen. Dat zal zeker nog wat natuurijs opleveren. Maar schaatsen erop is nog maar een vraag of dit zal kunnen. Alleen als de dweilers en sproeiers op de combibanen het zouden zien zitten, zou het nog een keertje moeten kunnen. Misschien een par uurtjes maar….
Maar ze zijn er: de mannen die er een nachtje hard werken voor over hebben. Spannend.

Geplaatst in Geen categorie | Laat een reactie achter.

Typisch Hollands: schaatsen op de grachten én denken dat het allemaal wel kan

Aan de Amsterdamse grachten schaatsend op voorjaarsijs

Aan de Amsterdamse grachten gebeurt van alles op en rond het ijs

Wie had gedacht dat we deze winter zelfs nog op grachten zouden kunnen schaatsen. En dat terwijl veel sloten, vaarten en kanalen nog gewoon open lagen. En dan gebeurt het: de eersten gaan het ijs op en anderen volgen. De Amsterdamse politie komt langs en spreekt de mensen toe. Hun boodschap is niet echt eenduidig: 1. “u schaatst hier op eigen risico” 2. “het ijs en het water is veel te koud, wilt u het ijs verlaten”. Tja en tussendoor zakt iemand aan de kant door het ijs. De ijsvloer is immers niet overal even dik. En dat ervaar je dan aan den lijve. Mooi ook het commentaar van de mensen aan de kant. Oh wat ben ik blij…..”.

Bekijk de video

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie | Laat een reactie achter.

Nog steeds ijs

Laatste natuurijs

Het laatste ijs op het IJsselmeer; foto 8 maart 2018 tussen Lelystad en Enkhuizen

Een kleine week na het invallen van de dooi is er op sommige plaatsen nog steeds ijs. Op sommige plekken in de schaduw zijn nog steeds de restanten te zien van de laatste dagen dat we winter hadden in ons land. Vooral op delen van het IJsselmeer is nog veel ijs te zien. Gezien de massa zal het nog wel even duren voordat al het ijs weer verdwenen is.

natuurijs nog steeds aanwezig

Nog veel ijs op het IJsselmeer op 8 maart 2018

Geplaatst in Geen categorie | Laat een reactie achter.