Natuurijs Zweden

Natuurijs in Falun Dalarna Zweden

in Zweden kan op veel plaatsen geschaatst worden. Globaal is het schaatsen in Zweden in te delen in twee vormen van schaatsen: op een vaste locatie of met gidsen op steeds andere plaatsen. In Zweden schaatsen mensen graag op steeds ander ijs. En dat kan omdat gidsen steeds op zoek zijn naar het beste ijs, liefst zonder sneeuw, liefst op de mooiste plekken.

Een paar voorbeelden:

DALARNA
Een provincie met een lange schaatsgeschiedenis: visitsweden.nl/schaatsen-dalarna/

Orsa/Mora

Runn

REGIO STOCKHOLM
De regio Stockholm is van oudsher de schaatsregio omdat veel schaatsliefbebbers vanuit de stad op pad gaan met de SSSK, de schaatsclub die meer dan 100 jaar bestaat. Al deze schaatsliefhebbers trekken er met elkaar op uit, maar altijd met gidsen en veiligheidsuitrusting. Met bussen trekken ze naar de plekken met het beste ijs. Een afgeleide hiervan is het avontuurlijk schaatsen in kleiner verband speciaal voor buitenlandse schaatsliefhebbers.

Avontuurlijk schaatsen

Dit avontuurlijke schaatsen wordt verzorgd door www.zweedsschaatsavontuur.nl en iceguide.se

Schaatsen op geveegd ijs

Sigtuna
Vlak bij de luchthaven ligt het plaatsje Sigtuna, een levendig stadje, waar al lang geschaatst. Nog niet zo lang geleden was het een van de belangrijkste tussenstops op de Vikingarännet, de schaatstocht tussen Uppsala en Stockholm die nu overgegaan is in de Sigtunarännet. Dit evenement zal jaarlijks worden gehouden rond half februari.

Bekijk de favoriete locaties in Zweden.
Lees meer over het speciale schaatsen in Zweden in OpPad

Bekijk de evenementen in Zweden