Zweven over natuurijs
Jezelf lichter maken voor dun natuurijs gaat heel goed (Foto/video GPTV)

Het uitproberen van het verse ijs is van alle tijden. Het is de eerste aanraking: het zwarte ijs, waar jij als eerste over heen glijdt, heeft mensen altijd al aangetrokken sinds er schaatsen zijn. Maar vaak is het ijs te dun om ons gewicht te dragen. Een extra hulpmiddel om ons lichter te maken is dan dé oplossing: zweven over dun ijs. Gewoon een vleugel zien te bemachtigen: lekker ijssurfen met de Wing.

zweven over dun natuurijs
Zweven over dun natuurijs met een Wing (Foto Rink Nieuwenhuis)

Rink Nieuwenhuis is een van die mensen die zich bezighoudt met  ijssurf-activiteiten en andere toepassingsmogelijkheden van de wing. De luchtopnames vanuit een drone, gemaakt door GPTV geven een mooi beeld hoe het werkt. De opnames bij Rijperkerk (F) zijn van vrijdag 31 januari 2014, de natuurijswinter die enige uren schaatsgelegenheid bood in het noorden van ons land.

ijssurfen nannewiid natuurijd
Duo surfen over het Nannewiid; foto Rink Nieuwenhuis

Nog vrijer gevoel 
Schaatsen geeft al een vrij gevoel, zeker over het nieuwe ijs met alle ruimte. IJswingen ‘bekrachtigt’ dit vrije gevoel van schaatsen op natuurijs nog eens extra. Je raakt in het geheel niet vermoeid, waardoor je de schaarse natuurijsdagen maximaliseert. De wing is handzaam en past met gemak in een kleine auto, daarnaast kost het op- en afbouwen slechts enkele minuten. De vorm van de wing maakt het mogelijk om zelfs met tegenwind nog snelheid te genereren. Met een mooie ijsvloer en een beetje wind blijft er voor mij niets te wensen over. Ultiem gevoel van vrijheid en geluk. Rink Nieuwenhuis hoop ooit eens de Elfstedentocht te kunnen doen in een nieuwe recordtijd.

MEER LEZEN/ZIEN/DOEN:

  • Video ijssurfer Rink
  • Zelf een keer uitproberen; bekijk het op Facebook Unikite Wing
  • Video over het eerste schaatsen bij Rijperkerk GPTV
  • Zweden hebben een lange ervaring met het werken met allerlei zeilen op het ijs: issegling

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*