Over deze site

Natuurijswijzer geeft informatie en beeld van natuurijs in binnen- en buitenland. De site wijst de weg op en rond het ijs. Daarom zullen we ook doorverwijzen naar andere sites. Maar ook is er alle ruimte om ervaringen te delen met elkaar. Ook willen we graag een levendig contact iedereen die iets met natuurijs te maken heeft. Vreugde op en rond natuurijs is de kern van deze site. Heb jij een leuke ervaring, idee, mail ons en we zetten het op de site (liefst met foto van je ervaring). De leukste reacties belonen we met een leuk boek over natuurijs.

Als freelance schaatsjournalist werkend met diverse opdrachtgevers, waaronder schaatsbladen en KNSB en Proskating maakte ik artikelen, interviews en vooral veel foto’s. Voor uitgeverij Marmer schreef ik met enkele collega’s twee boeken over schaatsen en ijs: ‘Wegwijs op natuurijs’ en ‘Alles over ijs’. Veel is in de boeken en tijdschriften verwerkt, maar veel ook niet. Deze site is een mooie overloop, en….het is altijd vindbaar.

Op de site vind ik het belangrijk ervaringen van anderen te delen. Leuk ook om de mensen op het ijs te laten zien en wat zij beleven. Daar ruim ik graag veel plaats voor in. Daarnaast ben ik zelf actief schaatser. Omdat veel sites en ook de social media vluchtige media zijn, beoog ik juist op deze plek zaken wat meer vast te houden. Gewoon laagdrempelig een verzamelplaats van natuurijsweetjes. Niet alleen actief in de winter, maar het hele jaar door. Het is leuk om elkaar dingen door te geven; mail dus en gebruik de social media.  Wordt jij de 3000-ste volger op Twitter, dan wacht jou een leuk boek over natuurijs.

LEES/KIJK MEER

Wegwijs op natuurijs
Natuurijswijzer heeft samen met de KNSB gewerkt aan een bijzonder boekje over alle ins en outs van het gaan over natuurijs.

Kijk en bestel
Zoek op internet
Lees meer bij nu.nl

Bewaren

Bewaren