Uit onderzoek van TNO na de winter 2010/2011 is gebleken dat  een kwart van de schaatsers op natuurijs geblesseerd is geraakt. Volgens Consument en Veiligheid zijn tussen 2002 en 2006 jaarlijks bijna 700 mensen met een hoofd-, hals- of nekblessure bij een afdeling spoedeisende hulp van een Nederlands ziekenhuis beland. Van de genoemde aantallen was bij 100 schaatsers het hoofd gekneusd, 90 schaatsers hadden een hersenschudding en bij 40 schaatsers was een vermoeden van schedel- dan wel hersenletsel. Deze cijfers en ervaringen bewijzen het belang van goede hoofdbescherming voor schaatsers, zeker op natuurijs, waarbij veel meer valpartijen voorkomen.

Door deze incidenten in de vorige natuurijsperioden is uitgebreid gediscussieerd over gebruik van hoofdbescherming door schaatsers. Inmiddels beginnen met name ouderen en ouders voor hun kinderen het belang van gebruik van hoofdbescherming te zien. Ook bij het fietsen is een dergelijke   trend  waarneembaar. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van helmen.

Inmiddels zijn er alternatieve vormen van hoofdbescherming op de markt gekomen, die voor diverse doelgroepen geschikt zijn. Een voorbeeld is de Ribcap, een muts met valbescherming. Deze hoofdbescherming heeft een dubbele functie doordat deze warmte en bescherming biedt.

Ribcap beschermt tegen koude en hoofdletsel

Basis voor de bescherming biedt het materiaal StructUreTM, dat speciaal voor dit doel ontwikkeld is.  Dit materiaal heeft de bijzondere eigenschap dat de klap van een val in een 100ste van een seconde wordt opgevangen. Na de val  gaat het materiaal weer terug in de oorspronkelijke vorm. Hierdoor heeft Ribcap het comfort van een muts en kan het toch goed zijn beschermende werk doen.

De Ribcap is in alle maten verkrijgbaar,  dus voor jong en oud geschikt.  Door de trendy en modieuze  modellen is de verwachting dat steeds meer jongeren ook belangstelling voor dit product zullen krijgen.

Korting
Bezoekers van Natuurijswijzer krijgen een korting van 10% bij de aankoop van dit product; gebruik daarvoor kortingscode 2222 en uw korting wordt automatisch berekend. Kijk hier voor de mogelijkheden.

 

Meer over  natuurijsletsel bij:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*