Bij het webinar voor natuurijsmeesters dat dinsdagavond gehouden werd heeft de KNSB samen met UNOX het IJsmeestersgilde opgericht. Aan het begin van de digitale bijeenkomst met meer dan 750 deelnemers werd het gilde officieel gepresenteerd. Doel van dit gilde is om de kennis op het gebied van natuurijs met elkaar te delen en veilig te stellen voor volgende gereaties.
Aanleiding voor de oprichting van het gilde was de grote belangstelling die bleek te bestaan voor de actie om ijsmeester te worden die 25 oktober van start gegaan was.
Het gilde is ook een eerbetoon aan alle ijsmeesters die tot nu toe actief geweest zijn in den lande. Juist deze kennis en ervaring wordt in het gilde veilig gesteld voor de toekoms. Ook zijn nieuwe ontwikkelingen die op de ene plaats in het land gebeuren daarmee sneller beschikbaar voor ijsclubs elders in het land.

KIJK/LEES MEER

KNSB start ijsmeestersgilde
Presentatoren Dirk Kroon, Pauline en Riekst Poelsma bij de presentatie van het ijsmeestersgilde
KNSB richt ijsmeestersgilde op
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *