Onze weerman, die als geen ander betrokken was bij het natuurijs, Piet Paulusma is overleden. Piet heeft in zijn carriere als weerman het weer op een bijzondere manier in de Nederlandse huiskamers gebracht. Door zijn eenvoudige uitleg over het weer in combinatie met de aanwezigheid op een plek in het land genoot hij grote populariteit.
Een extra dimensie in zijn werk was de betrokkenheid bij de Elfstedentocht. Zijn voorliefde voor Friesland en zijn betrokkenheid bij het natuurijs maakte hem tot een icoon voor de weersvoorspelling voor schaatsliefhebbers. Natuurlijk heeft de roep om zijn visie te geven hoe de winter zou verlopen hem weleens op het verkeerde spoor gebracht. De voorspelling was in dat geval meer de wens, de vader van de gedachte. Piet zou niets liever gehad hebben dan een ouderwetse winter.

LEES MEER

Piet Paulusma natuurijs
Voor het boek ‘Alles over ijs’ bezochten we Piet Paulusma in zijn huis in Harlingen

Een weerman die we missen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *