De aarde mag dan opwarmen en in ons maart zomertemperaturen bezorgen, maar toch blijft het klimaat zeer grillig. De door de meteorologen verspelde sneeuw plus vorst bracht ons weer even terug in de winter. ‘Maart roert zijn staart’ en ‘April doet wat hij wil’ zijn oude weerspreuken. En zo gebeurde ook weer in 2022. Koning Winter blijft een bijzondere gast in ons land. En dat is misschien wel het meest spannende van het klimaat in ons land. Goed om te kijken hoe we dit als winterliefhebbers goed kunnen benutten.

De gure noord-oostenwind zorgt voor een gevoelstemperatuur die wel heel erg doet denken aan echte winterse kou met temperaturen onder nul. In dit geval geeft de thermometer het hoger aan dan wij het ervaren. En de kunstijsbanen zijn al dicht….. Maar wie weet is er nog een mooi ijsvloertje om naar te kijken na de lichte tot matige vorst in de nacht. Als het even mee zit gaan ze nog proberen ijs te krijgen op de ijsbaan van Winterswijk. Schaatsen in april; dat zou een feest zijn!

KIJK/LEES MEER

sneeuw in maart
Maart roerde weer even zijn staart
Onverwachtse kou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *