natuurijszweden schaatsen Orsasjö natuurijs
Door de plotselinge sterke daling van de temperatuur, komt de damp uit de Orsasjö. Foto Joep Meens

De afgelopen dagen is de temperatuur in Midden-Zweden plotseling fors gedaald. We kregen bovenstaande foto van Joep Meens uit de regio Mora Orsa waar een schaatsclub al jaren actief is met het organiseren van mogelijkheden om te schaatsen op twee meren: Saxviken bij Mora en de Orsasjö bij Orsa. Veel Nederlanders vonden in begin van deze eeuw al de weg naar deze schaatsmeren. Ook de KNSB marathonsectie verreed hier een aantal wedstrijden. Bart Veldkamp reed hier met Keniaanse schaatsers een 200 km wedstrijd. Voor de locale bevolking zijn de activiteiten van OrsaMoraskating, de plaatselijke ijsclub,  van groot belang. Maandagmiddag was het 16 graden onder nul. 

LEES/KIJK MEER

Snelle daling temperatuur Zweden
Getagd op:             

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *