Omrop Fryslân doet op 7 november 2023 onder de kop “Schaatsen wordt een zaalsport”, maar ijsclubs geven niet op verslag van een bijeenkomst in Friesland met ijsclubbestuurders. De uitspraak in de kop van het stuk is van de meteoroloog Gerrit Hiemstra uit Balk, die sprak in de jaarvergadering van ijsclubs van het Gewest Fryslân van de KNSB. Volgens de meteoroloog wordt het steeds realistischer dat het kwik ’s winters niet meer onder nul komt. De tijden van strenge winters met wekenlang een diepzwarte ijsvloer op vaarten en kanalen is volgens hem nabij. Hij ageert daarmee ook op mensen die na een korte vorstperiode roepen “Zie je wel het kan wel”die houden zich voor de gek volgens hem. Maar de ijsclubs lijken zich nog niet veel aan te trekken van Hiemstra’s doemscenario en maken toch ieder jaar weer de baan klaar en zetten de kraan open. Als een nijpender en meer acuut probleem zien de ijsclubs de vergrijzing toeslaan plus een te geringe toestroom van nieuwe vrijwilligers. Laten we hopen dat dat probleem in ieder geval op te lossen is.

Lees meer bij Omrop Fryslân

ijsclub Balk foto natuurijswijzer
Lekker schaatsen op de ijsbaan; ijsclubs blijven erin geloven; hier de IJsclub Balk
Schaatsen zaalsport?
Getagd op:            

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *