Iedere winter is het weer opnieuw spannend of we op natuurijs kunnen schaatsen in eigen land. Nederland heeft een grillig winters klimaat, want het kan vriezen en dooien. Een temperatuur van 10 graden is niet vreemd, terwijl het ook 10 graden zou kunnen vriezen. Vriest het eenmaal, dan is het spannend wanneer we veilig het ijs op kunnen.

Als het even kan gaan we zo snel mogelijk het ijs op
Als het even kan gaan we zo snel mogelijk het ijs op

Wees altijd voorzichtig, dus oriënteer je goed over de mogelijkheden.

Een georganiseerde tocht door een ijsclub van de KNSB biedt de meeste veiligheid. Plaatselijke organisaties hebben dagenlang het traject goed verkend en in overleg met de KNSB is het ijs dan vrijgegeven voor veilig schaatsen op het aangegeven traject. Bekijk een overzicht van de landijsbanen in Nederland.

Een uitgezette toertocht geeft het gevoel van veiligheid én gezelligheid
Een uitgezette toertocht geeft het gevoel van veiligheid én gezelligheid

De site van de KNSB geeft uitgebreide informatie over de schaatsmogelijkheden op natuurijs. Zodra er tochten gereden kunnen worden staan deze aangegeven op de site: www.knsb.nl
En bekijk hier de schaatskaart van de Friesche IJsbond

Tips over schaatsmogelijkheden uit het land

Tips over schaatsmogelijkheden uit het landEen goed initiatief is dat van Erik Ekkel uit Nuenen. Hij houdt de tips bij van schaatsers uit het land. Bekijk het op: de site: natuurijs.ekkel.com. Check wel vooraf steeds de omstandigheden, want elke dag is weer anders en waak altijd over je eigen veiligheid en die van anderen.

Ben je het wachten zat en wil je toch op natuurijs schaatsen, kijk dan eens bij de vele mogelijkheden in het buitenland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *