NOORD-EUROPA

ZWEDEN

NOORWEGEN

FINLAND

ACTUEEL WEER

16 januari 2022
Op veel plaatsen is de temperatuur in Midden-Zweden rond het vriespunt. Terwijl het op de ene plek wat dooit, zoals in Falun, vriest het iets noordelijker in Mora. 

12 januari 2022
Op diverse plaatsen in Scandinavië is de temperatuur weer even boven nul. In elke winter is dit wel het geval. Het hangt van de ligging af, hoe groot de verschillen zijn. Rond Oslo en Stockholm kan het dooien, terwijl het wat noordelijker blijft vriezen. Ook de ligging in het landschap speelt daarbij een rol; op diverse plaatsen is er een microklimaat, waardoor de grotere verschillen in weer wat afgevlakt worden. 

5 januari 2022
In midden-Zweden vriest het nu zo’n 5 graden dezer dagen; in het noorden is het aanmerkelijk kouder. 

1 januari 2022
De vorst varieert behoorlijk in Midden-Zweden en Midden-Noorwegen, waar het meest geschaatst wordt. Soms zijn op geringe afstanden de verschillen groot. In Sigtuna vriest het maar een beetje in de nacht; in Falun en Orsa/Mora is het een stuk kouder. 

20 december 2021
Op diverse plaatsen in Scandinavië is de vorst teruggekeerd, zij het niet zo streng. Vooral in het midden- en het noorden van Scandinavië vriest het harder, zeker in de nacht. 

13 december 2021
Op veel plaatsen in Zweden en Noorwegen dooit het nu even. Overigens ook gebruikelijk in de Scandinavische winter. Rond 20 december gaat de temperatuur weer onder het vriespunt komem volgens de 14-daagse verwachtingen. 

10 december 2021
Na de koude van afgelopen dagen met soms strenge vorst is het op sommige plaatsen in Scandinavië een stuk milder gaan worden. Ook in Zweden zal het na het weekend gaan dooien. 

7 december 2021
In heel Scandinavië is het nu aan het vriezen met uitschieters in het noorden van Zweden met meer dan min 40 graden. Ook in Finland en de Baltische staten is het nu op veel plaatsen koud, Goed voor de ijsgroei, maar hier en daar is ook sprake van sneeuwval. Verwacht wordt dat het nabij het weekend op sommige plaarsen wat minder koud zal zijn. 

1 december 2021
Op diverse plaatsen vriest het nu lekker, denkend aan de ijsgroei. Vandaag vroor het de regio Orsa/Mora 13 graden, in Falun en LIllehammer 11 graden en in Sigtuna 8 graden   De vorst lijkt op diverse plaatsen aan te houden. 

25 november 2021
Na de kou in het noorden lijkt nu ook zuidelijker in Zweden en Noorwegen meer ruimte voor de kou te komen. De eerste week van december vriest het ook in MIdden-Zweden met de schaatslocaties Falun en Orsa/Mora.

20 november 2021
Vooral in het noorden van Zweden en Noorwegen is het kouder en groeit het ijs op diverse plaatsen aan.

27 oktober 2021
Op veel plaatsen in het noorden van Zweden is veel sneeuw gevallen; het ijs is daardoor op diverse plaatsen onbetrouwbaar. 

20 oktober 2021
In het noorden van Zweden en Noorwegen blijft het vriezen; steeds meer bevroren kleine meertjes

18 oktober 2021
Op diverse plaatsen in het noorden van Zweden en Noorwegen vriest het; in het hooggebergte van Noorwegen ligt al beschaatsbaar ijs.

17 oktober 2021
Op veel plaatsen in het noorden  Noord-Europa is het gaan vriezen; in het noorden van Noorwegen worden dubbele cijfers vorst verwacht. 

21 september 2021
De eerste sneeuw is gevallen in de bergen van Noorwegen.