Gelukkig kent ons land een groot aantal kunstijsbanen. In elke provincie is er wel een en in sommige provincies zijn er zelfs meer. Als de kunstijsbanen weer open zijn breekt een periode aan van voorbereiding op het echte ijs. Of het nu Nederlands natuurijs is of dat in het buitenland, maakt niet uit. Het gaat erom de schaatsconditie op te bouwen én aan de techniek te werken.

Blijven werken aan vorm
In de zomer en herfst is veel getraind op skeelers, racefietsen en op andere manieren. De echte schaatsliefhebber werkt het hele jaar door aan z’n vorm. En dat is maar goed ook, want elke winter is het weer spannend wat er gaat gebeuren. Zelfs in korte winterperiodes kan de vreugde groot zijn op het natuurijs. Een een goede voorbereiding op kunstijs is dan wel een groot winstpunt.

Diverse soorten banen
Nederland kent diverse soorten ijsbanen: de 400 banen en de kleinere 333 m banen. Veel banen zijn overdekt zoal Leeuwarden, Heerenveen, Alkmaar en Eindhoven. Andere banen zijn half overdekt zoals Den Haag, Deventer en Utrecht én de open ijsbaan, de oudste van Nederland: de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

LEES/KIJK MEER

11stedenhal Leeuwarden
De 11stedenhal in Leeuwarden is voor de breedtesport in Friesland een grote aanwinst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *