Natuurijswijzer geeft informatie en beeld van natuurijs in binnen- en buitenland. De site wijst de weg op en rond het ijs. Daarom zullen we ook doorverwijzen naar andere sites. Maar ook is er alle ruimte om ervaringen te delen met elkaar. De bedoeling is om een levendig contact te hebben met iedereen die iets met natuurijs te maken heeft. Vreugde op en rond natuurijs is de kern van deze site. Heb jij een leuke ervaring, idee, mail ons en we zetten het op de site (liefst met foto van je ervaring). De leukste reacties belonen we met een leuk boek over natuurijs.

Als freelance schaatsjournalist werkend met diverse opdrachtgevers, waaronder radio, tv, schaatsbladen en KNSB maak ik artikelen, interviews, reportages en vooral veel foto’s. Voor uitgeverij Marmer schreef ik met enkele collega’s twee boeken over schaatsen en ijs: ‘Wegwijs op natuurijs’ en ‘Alles over ijs’.  Veel is in publicaties verwerkt, maar veel ook niet. Deze site is een mooie overloop, en….het is altijd vindbaar.

Laagdrempelig
Op de site vind ik het belangrijk ervaringen van anderen te delen. Leuk ook om de mensen op het ijs te laten zien en wat zij beleven. Daar ruim ik graag veel plaats voor in. Daarnaast ben ik zelf actief schaatser. Omdat veel sites en ook de social media vluchtige media zijn, beoog ik juist op deze plek zaken wat meer vast te houden. Gewoon laagdrempelig een verzamelplaats van natuurijsweetjes. Niet alleen actief in de winter, maar het hele jaar door. Het is leuk om elkaar dingen door te geven; mail dus en gebruik de social media.  Wordt jij de 3000-ste volger op Twitter, dan wacht jou een leuk boek over natuurijs.

Contact met de media
Nog voordat er één graadje vorst is en de meteorologen de eerste vorst aangekondigd hebben, komen de eerste vragen binnen van de media binnen.  Waar kunnen we het eerste schaatsen? Kun je iets zeggen over…? En in bijna elk gesprek komt de tocht in Leeuwarden wel ter sprake. De werkelijkheid is, dat het een zeer lang proces is met allerlei stappen. Dankzij de combibanen kunnen we over één nacht ijs, daarna begint het grote wachten…..
Kijk mee hoe het globaal gaat met ijsvorming en waar je het eerste zou kunnen schaatsen op verschillende soorten ijs: ijsdikte en schaatsplekken

ijsvorming_home

Fred Geers

LEES/KIJK MEER

Wegwijs op natuurijs
Natuurijswijzer heeft samen met de KNSB gewerkt aan een bijzonder boekje over alle ins en outs van het gaan over natuurijs.

Kijk en bestel
Zoek op internet
Lees meer bij nu.nl

DISCLAIMER

Deze site is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, toch kan het voorkomen dat informatie niet (meer) juist is. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor gevolgen die voortvloeien uit het hanteren van informatie uit deze site.

Wat de foto’s betreft wordt rekening gehouden met de wet AVG. Waar mogelijk vragen we toestemming om al of niet duidelijk in beeld te komen. Mochten er foto’s geplaatst zijn, die beter niet geplaatst zouden zijn, laat het ons weten en we verwijderen deze foto direct van de site.

Heeft u belangstelling voor foto’s waarop u in beeld bent, vraag het ons en wij sturen u de  originele foto.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*