Het is niet te geloven, maar nog voor het in dit land begint te vriezen wordt al gepraat over een Elfstedentocht. Meteorologen voorspellen de vorst die er komt en als het even mee zit, de diepte van de kou en het aantal dagen dat het vriezen zal. Als vroeger plotselinge dooi roet in het eten gooide als het ijs bijna net dik genoeg was voor een Elfstedentocht, zijn het nu de meteorologen die voorspellen kunnen of het wel of niet door zou kunnen gaan. Ingewikkelde modellen van het weer gecombineerd met de berekeningstabellen van de ijsdikte geven een aardige Elfstedentocht-verwachting. Zou het nog lukken binnenkort? Of wordt de aarde echt te warm?

De laatste Elfstedentochtwinnaar

De laatste winnaar van de Elfstedentocht, word jij zijn opvolger?
De laatste winnaar van de Elfstedentocht, word jij zijn opvolger?

Henk Angenent won in 1997 de laatste Elfstedentocht. Hij wist op een verbluffende wijze zijn tegenstanders net een streepje voor te zijn. Sinds zijn overwinning zette hij diverse andere overwinningen op zijn naam en wist hij mee te dingen op de 10 km in het allroundschaatsen. Henk Angenent wist als agrariër zijn werk te combineren met zijn topsportcarrière. Hij zal de geschiedenis ingaan als topsporter en top agrariër.

Angenent en Hulsebosch blikken terug (Foto NOS)
Angenent en Hulsebosch blikken terug (Foto NOS)

Kijk hier naar een terugblik van Henk Angenent en Erik Hulzebosch

Natuurijs dokkum
Dokkum februari 2012

Ook na de Elfstedentocht is er in Friesland geschaatst; wel geen hele tocht, maar zeker leuk om delen van het traject te rijden.

henk_angenent9858

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *