IJsclub Siberia: schaatsen in je eigen buurt
Schaatsen in je eigen buurt, wat een feest

 

De meeste ijsclubs in ons land hebben een lange traditie, vaak 100 jaar en langer. Maar er zijn ook ijsclubs met een korte geschiedenis zoals de IJsclub Siberia in de stad Utrecht.
De ijsclub is pas in 2015 opgericht, maar heeft haar bestaansrecht ruim bewezen door hun vele activiteiten. Veel van de activiteiten zijn terug te vinden in een heus digitaal magazine.
Hun achtergrond? Zo beschrijven ze het zelf: “Als het buiten begint te vriezen begint ons bloed weer op te warmen. Met je ouders en vrienden het ijs op. Gloeiende wangen en warme chocolademelk. Ik wil eigenlijk nog een keer een nostalgische ijsbaan oprichten in Utrecht”, zei Paul. En zo geschiede… “

IJsclub Siberia sneeuwruimploeg
En toen kwam de winterweek: de sneeuwruimploeg was snel gevormd!

Even leek het er niet meer van te komen in de winter 2020/2021, maar toen kwam de sneeuw én de vorst en…het ijs. De vele handen maakten licht werk. Even werd het Siberisch koud daar in noord-oost Utrecht. Maar hartverwarmend was het resultaat. Al was het maar voor een paar schaatsdagen. Een prachtig voorbeeld van een moderne ijsclub midden in de stad.

KIJK/LEES MEER

ijsclub siberia
Dankzij de inzet van velen lag er een prachtige baan in die mooie winterweek februari 2021