leeftijdsgrens schaatsen
Als je goed gemutst bent is er geen leeftijdsgrens om te schaatsen

Nederland is ontegenzeggelijk het land met de meeste schaatsers: zo’n twee miljoen. Maar binnen die groep schaatsers zijn er veel soorten schaatsers. Je hebt een grote groep die alleen schaatst als het buiten kan op natuurijs en je hebt er die gericht maanden trainen zolang er kunstijs is. In die laatste groep wordt vaak serieus getraind om zich voor te bereiden op natuurijs of voor wedstrijden of gewoon om lekker lang door te schaatsen. Wie zich goed beschermt, bijvoorbeeld met een helm of valmuts hoeft ook minder te vrezen.

We namen een kijkje in de nieuwe 11stedenhal in Leeuwarden waar Pieter Bult zijn pupillen traint. Het gaat er heftig aan toe, want het is niet alleen een kwestie van wat glijden over het gladde Friese ijs. Er wordt flink getraind op tempo, techniek en tussentijdse versnelling. En niet te vergeten een start om lekker explosief bij weg te spuiten.

een goede start op kunstijs van 11steden hal
Klaar voor een snelle start: Barbara Heerschop

Hoe oud de pupillen zijn? Leeftijd is niet belangrijk, want hun geheim is te zien aan hun inzet: gewoon steeds blijven werken aan verbetering. En dan hebben ze aan Pieter Bult een goede. Op naar de wereldkampioenschappen, WK Allround Masters 2016.

Bekijk video van een vliegende start
Bekijk video van een vaste start

training schaatsers masters 11stedenhal Leeuwarden Pieter Bult
Vlnr: Pieter Bult,
Barbara Heerschop (61), Thea Kroontje (71) en Marlies de Jong (51)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *