Geveegd natuurijs; februar schaatsen in het noorden

Terwijl wij wachten op een beetje ijs, is er in het noorden van Europa een massa natuurijs waarop geschaatst kan worden. Op steeds meer plaatsen in Noorwegen, Zweden en Finland zijn geveegde trajecten, waar jaarlijks ook diverse schaatsevenementen geoorganiseerd worden. Naas de Weissensee in Oostenrijk, ontdekken steeds meer schaatsliefhebbers het noordelijke ijs. Niet te vergelijken met de drukte op de Weissensee, ook niet te vergelijken met de Hollandse sfeer, maar met een eigen noordelijke sfeer. Kleinschalige evenementen, waarbij de eigen bevolking geniet van het ijs. Diverse evenementen zijn al achter de rug, maar februari heeft nog veel te bieden. Volgende week staat de Sigtunarännet op het programma, een schaatstocht dichtbij de luchthaven van Stockholm. Gerekend vanaf Schiphol stan je na 3 uur op het ijs.

KIJK/LEES MEER

 

Volop natuurijs in het noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*