Komende maand is er nog geen natuurijs te verwachten in ons land, maar wel zijn er enkele musea die ons natuurijs tonen. Soms in onze eigen omgeving, zoals het Singermuseum in Laren, soms ver weg in het noorden uit vroeger tijden. In ieder geval zeker de moeite van een bezoekje waard als je van ijs houdt.

Scheepvaartmuseum: strijd om het ijs

De tentoonstelling Strijd om het IJs toont het proces van Nederlandse groei in het Noordpoolgebied; een proces waarbinnen exploratie, exploitatie, wetenschap en nationalisme een rol speelden en waarbinnen de grenzen van het mogelijke steeds verder opschuiven.

Tentoonstelling van 4 oktober 2019 t/m 10 mei 2020

www.hetscheepvaartmuseum.nl

Mooi om de beelden van vroeger nabij te bekijken

Singermuseum:  Weer en wind. Avercamp tot Willink

Stormen op zee en land, opkomend onweer, dijkdoorbraken, noodweer dat onrust baart, besneeuwde landschappen, avondrood en poëtische mistbanken, vastgelegd door diverse kunstenaars waaronder Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Piet Mondriaan, George Hendrik Breitner, Hendrik Johannes Weissenbruch, Jan Sluijters, Maurits Cornelis Escher en Carel Willink. Ze zijn allemaal te zien in de tentoonstelling: Weer en wind,

Tentoonstelling van 3 september t/m 5 januari 2020

www.singerlaren.nl

Panorama Mesdag: Louis Apol op Nova Zembla

In 1880 nam de Haagse kunstenaar Louis Apol (1850-1936) deel aan een wetenschappelijk expeditie naar Nova Zembla. Hij verbleef vier maanden aan boord van de poolschoener Willem Barents en maakte een spectaculair beeldverslag.

Tentoonstelling  van 19 oktober t/m 1 maart 2020

www.panorama-mesdag.nl

Volop natuurijs komende maanden
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*