De kunstijsbanen zijn al weer een tijdje open, maar we hebben nog steeds te maken met meer besmettingsgevallen van corona. Op veel plaatsen zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Bij de maatregelen horen duidelijke instructies die ter plekke aangegeven zijn. Zo ook op de kunstijsbaan. We namen een kijkje op de half overdekte baan van Vechtsebanen in Utrecht.
De regels zijn duidelijk te lezen en de belijning helpt mee de juiste routing aan te houden. Tot zo ver gaat het goed. Maar op het ijs 1,5 m van elkaar afstand houden is niet iedereen gegeven. En toch moeten we het doen willen we elkaar niet in moeilijkheden brengen.
Net als in het verkeer en in de supermarkt een beetje rekening met elkaar houden dus. Daar hebben we allemaal baat bij.

De open banen zoals de Jaap Edenbaan in Amsterdam en half open banen zoals in Utrecht en Deventer hebben het voordeel dat je overwegend buiten bent.

Lees/kijk meer

Als iedereen zich aan de regels houdt kunnen we misschien blijven schaatsen
Kunstijs en corona-regels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*