De eerder aangekondigde kou blijkt toch minder dan verwacht, en zeker minder dan gehoopt. De modellen wezen op extreme kou die er aan zat te komen, maar ons land toch gaat passeren. Wat overblijft zijn een paar koude nachten. De vorst zal waarschijnlijk maar zo beperkt zijn, dat zelfs de ijsclubs met combibanen geen ijsvloer kunnen dweilen en sproeien. Voor het maken van een ijslaag wordt meestal 5 graden vorst als grens gebruikt. Zeker omdat overdag de temperaturen steeds op zullen lopen is het in stand houden van de ijsvloer ook niet goed mogelijk. Alleen op ondergelopen landjes, kleine slootjes en bosvennetjes zal wat ijsvorming plaatsvinden.

KIJK/LEES MEER

Het enige ijs dat we mogen verwachten en of het dik genoeg zal zijn voor schaatsen….
Beetje kou, beetje ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*