De afgelopen nacht is het ijs weer wat aangegroeid en zijn wakken op veel plaatsen weer toegevroren. Ook zullen plekken die gisteren nog zwak waren nu wat sterker zijn. Grote oppervlakten en diepe wateren blijven echter altijd gevaarlijk.
Vandaag en dit weekend zullen nog meer mensen het ijs op gaan; dus nog meer druk op de ijsvloer. Om die reden is het wel goed om voor meer spreiding te zorgen. Ook in verband met de verwachte verkeersdrukte is het al handig om niet allemaal op dezelfde plek en midden op de dag te gaan.
Een vertrek vroeg in de morgen heeft veel voordelen, ook verkeerstechnisch. Kijk ook eens naar het ijs in je eigen omgeving: kun je er ook per fiets naar toe? Altijd doen!

natturijs ruimte zoeken
Ruimte zoeken, ook op het ijs; de drukte een beetje vermijden en toch veilig
Meer en dikker ijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*