Na ruim 30 jaar zal op het grootste meer van Noorwegen, de Mjøsa, weer een schaatsfestijn plaatsvinden. Uitgangspunt is om de hele regio rond de Mjøsa tot één samenhangend wintersportgebied te maken. Een natuurijsevenement ontbrak daaraan nog. Het Norwegian Skating Festival zal nabij Lillehammer worden gehouden. Dit meer tussen Lillehammer en Hamar was in de jaren 70 ooit het toneel voor twee alternatieve Elfstedentochten voordat het massale schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee in beeld kwam. Initiatiefnemers zijn het toeristenbureau van Lillehammer , Gjøvik en Hamar en de Noorse schaatsbond (Norges Skøyteforbund) en enkele plaatselijke ondernemers.  Tijdens de Olympische spelen was dit al het geval, alleen het schaatsen op lange afstanden ontbrak nog. Op zaterdag 6 februari 2010 zal een eerste Norwegian Skating Festival  plaatsvinden. Het evenement zal als wedstrijd worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Noorse schaatsbond en locale schaatsclubs. De start zal plaatsvinden op de renbaan van Biri (ca. 10 km ten zuiden van Lillehammer). Deze plek biedt goede faciliteiten voor het parkeren, verlichting en ruimte om te verblijven. Het te verreden traject zal een slinger worden van 10 km; de afstanden die gereden worden zijn: 10, 50, 100 en 200 km. Lees meer.

Nieuw internationaal Schaatsfestijn op Noors natuurijs

2 gedachten over “Nieuw internationaal Schaatsfestijn op Noors natuurijs

  • 23 december 2009 om 21:52
    Permalink

    Leuk, daar wil ik aan meedoen.

  • 23 december 2009 om 22:06
    Permalink

    Geweldig. Ik meld me nu al aan 🙂 Tot 6 februari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*