sneeuw schuiven op natiuurijs 't Harde schaatsen
IJsclub ’t Harde: twee dagen sneeuw schuiven om te werken aan natuurijs om te schaatsen

Woensdag 23 januari 2019  zou met weinig moeite uitgeroepen kunnen worden tot de nationale schuifdag om te werken aan de mogelijkheid om te schaatsen op natuurijs. Op veel plaatsen is vandaag het ijs geschoven om de vorst in de nacht zijn werk te kunnen laten doen. We namen een kijkje bij een van de ijsclubs in ons land met een landijsbaan, een ijsbaan die onder water gezet wordt om het ijs te kunnen laten groeien. Maar daar blijft het niet bij. Moeder Natuur zorgt wel voor het ijs, maar Koning Winter strooit er met gemak een dikke laag sneenw overheen. En dat is lastig voor ijsclubs die haar leden juist een mooie ijsvloer wilden aanbieden. De sneeuw is als roet in het eten.

Maar voor ijsclubbesturen geen reden om bij de pakken neer te zinnen, maar juist de handen uit de mouwen te steken. En dat dezen ze dus, de vrijwilligers van IJsclub ’t Harde. Dinsdagavond is tot in de nacht gewerkt om de eerste sneeuw van het ijs te krijgen. En de hele woensdag gingen ze  daar ook mee door; vrijwilligers van de club én van buitenaf door de oproep op Facebook en Twitter. Mooi dat dat werkte dankzij de sociale media.

Met lichte machines het dunne ijs over
Met lichte machines het dunne ijs over

raken met Henk Elbertsen en Patrick Bosma van de ijsclub in ’t Harde, die hoopt dat na een koude nacht donderdag of vrijdag geschaatst zou kunnen worden.
Inmiddels: 24 januari is de baan open vanaf 14.30 uur.

LEES/KIJK MEER

Actief bij de plaatselijke ijsclub; wat schuift het?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *