schaatsen op natuurijs met sneeuw
Schuiven op dun ijs; vaak de enige mogelijkheid om nog een beetje te schaatsen

De sneeuw van dinsdag heeft er de situatie op het buitenijs niet gemakkelijker op gemaakt. De toch al te dunne ijslaag is afgedekt door een sneeuwlaag, die de verdere ijsgroei belemmert. Toch kan op sommige plaatsen door de strenge vorst die vannacht komen gaat het ijs nog wel wat aangroeien. Dus op plaatsen met een dunne sneeuwlaag en ondiep water kan wellicht geschaatst worden. Zeker met kluunschaatsen, die minder snel vastlopen dan noren zal het mogelijk zijn her en der te schaatsen.

Een andere mogelijkheid om te schaatsen vormden de ijsbanen en dan wel de combibanen, waar op een vaste ondergrond de afgelopen dagen een ijslaag is gemaakt. Daar is het mogelijk om het sneeuw er af te schuiven. Op de meeste gewone ijsbanen zal dat vaak niet lukken omdat het ijs nog niet sterk genoeg is. Neem de sneeuwschuiver maar mee!

Lastig, maar er zijn schaatsplekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *