natuurijs Elfstedentocht dubbele ijsdikte
Als het Nederlandse natuurijs uitblijft wordt het buitenlandse natuurijs steeds aantrekkelijker. Naast de Weissensee ontdekken steeds meer schaatsliefhebbers het noordelijke ijs: Zweden, Noorwegen En finland hebben mooie ijsvlaktes, waar de inwoners zelf ook steeds meer gebruik van maken. Verweg? We kozen een plek waar je zo’n drie uur na vertrek uit Schiphol op het ijs kunt staan: Sigtuna nabij de hoofdstad Stockholm. En wie met de auto gaat verkent het Zweedse land in twee dagen.
Het ijs in Sigtuna was half februari twee keer zo dik als de vereiste 15 cm voor een Elfstedentocht: meer dan 30 cm dik. Een veelheid van wateren in de omgeving is gevuld met zo’n dikke plak ijs.

LEES/KIJK MEER

  • Schaatsbestemming Sigtuna
Tweemaal Elfstedendikte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*