Het wachten op natuurijs is zo ongeveer als het kijken naar de groei van gras. Nu groeit gras vaker aan dan natuurijs, dus is dat nog gemakkelijker. Jaar in jaar uit zetten vrijwilligers landijsbanen onder water en sproeien en dweilen ze op combibanen als er ook maar een beetje vorst in de lucht hangt. Er is geen land ter wereld waar de hunkering naar schaatsijs zo groot is als bij ons. En dus doen we er alles aan.
Maar de rest is één groot brok geduld (wat we vaak in onvoldoende mate hebben). Het is het samenspel van Koning Winter en de door de vrijwilligers geschapen voorwaarden tot ijsvorming en ijsaangroei. En soms is dat net een goede match. Soms. Heel soms. En dan gaan ook alle remmen los.
We blijven hopen (en stiekumpjes een beetje verwachten dat het deze winter dan toch….)

LEES/KIJK MEER:

geduldig wachten op natuurijs

Wachten op natuurijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *