De afgelopen dagen hebben steeds meer mensen kunnen genieten van het ijs. Prachtig. Maar het lastige van een klein landje is, dat we elkaar soms in de weg zitten. De schaatsgebieden met kleine dorpen zijn vaak een knelpunt. Stel je voor je woont in een dorp en je wilt je wekelijkse boodschappen doen. Langs de weg staan aan twee kanten geparkeerde auto’s en van twee kanten blijven auto’s aanstromen: van en naar het ijs……
En daarom moeten wegen afgesloten worden. Verkeer moet wel kunnen stromen, ook als er natuurijs is.
Dus: zoek zoveel mogelijk ijs dat goed toegankelijk is; kijk in je eigen buurt, pak je fiets en wandel. Of zet je auto (al of niet met fietsendrager) wat verder weg en loop of fiets verder naar het ijs.

met de fiets naar het ijs
Wie met de fiets komt is zondermeer in het voordeel
Hoe dichterbij hoe beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*