Als het zover is dat er een ijsvloer ligt om op te schaatsen op de ijsbaan, realiseer je je vaak niet wat daaraan vooraf ging. We namen een kijkje bij een landijsbaan in het midden van het land: Odijk bij Bunnik. In de herfst begint het daar met maaien van alles wat er in een zomer gegroeid is op zo’n baan van ogenschijnlijk alleen maar gras. En dat is van alles tot aan kleine boompjes toe.
Na het maaien is de baan eigenlijk pas goed klaar voor het winterseizoen, want als alles een beetje vlak is, kan het water er pas ingelaten worden. En dat is nog maar een van nde werkzaamheden. Zo moet er ook nog licht en ngeluid komen. En met een clubhuis is er nog veel meer te doen. Gelukkig zijn er nog steeds vrijwilligers die zich blijven inzetten. Jaar in jaar uit. En vaak ook met in het achterhoofd: “zal het er deze winter wel van komen?” Goed dat ze geduldig en volhardend zijn….

Landijsbaan winterklaar gemaakt door maaien
Pas als de landijsbaan goed gemaaid is, kunnen de volgende stappen gezet worden.
Het gaat niet vanzelf
Getagd op:        

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *