Nog voordat er sprake is van echte vorst, worden in het buitenland al plannen gemaakt voor het schaatsen op natuurijs. Twee bestemmingen lopen daar duidelijk in voorop. Zo zijn voor schaatsactiviteiten op de Storsjø bij het Zweedse Östersund nu al extra chartervluchten ingepland voor februari.
Op het Runnmeer van Midden-Zweden tussen Falun en Borlänge zullen de Nederlandse marathonrijders weer actief zijn. Op het grootste meer van Noorwegen, de Mjøsa staat deze winter de eerste officiele Norwegian Skating Festival gepland op zaterdag 19 februari.

Op www.nordicskatingcenter.nl zullen de ontwikkelingen rond het Scandinavische natuurijs op de voet te volgen zijn. Ook op de Oostenrijkse Weisensee wordt al weer hard voorbereid voor de komende winter. Op www.weissensee.nl lees je er alles over.

Nu al voorbereidingen voor buitenlands natuurijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*