Eerste ijs winter 2010-2011
Eerste ijs winter 2010-2011 Foto Jeroen Oostendorp

In midden-Scandinavië zijn de eerste schaatsers al weer het ijs op[. Gelijktijdig met de eerste schaatsfoto van het seizoen uit Zweden ontvingen we het bericht en foto van de Nederlander  Jeroen Oostendorp uit Noorwegen. Al eerder deze week meldde Jeroen de ijsvorming, maar toen nog te dun om op te schaatsen. Dinsdagavond was het echter zo ver.  Samen met een andere Nederlander, Piet Verhees, schaatste hij de eerste rondjes op een meertje met knalhard ijs met een dikte van 7-9 cm van een zeer goede kwaliteit. Voor de beide Nederlandse schaatsers een bijzondere ervaring om tot de duisternis inviel te schaatsen nop het eerste Noorse ijs van deze winter. Beide schaatsers namen deel aan het eerste Norwegian Skating Festival begin dit jaar op het grootste meer van Noorwegen. Jeroen zit zelf in het bestuur van deze organisatie die dit jaar de eerste officiële tocht organiseert. Vorig jaar was al grote belangstelling voor een try-out van dit nieuwe schaatsfestijn op het Noorse ijs nabij het Olympische Lillehammer (inclusief Hamar, schaatsen en Gjøvik, ijshockey).

Lees meer

 

 

 

Eerste schaatsers in het noorden op natuurijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*