Het is maar te hopen dat het niet zo hard gaat vriezen dat het ijs dik genoeg is voor een Elfstedentocht, want met de heersende coronamaatregelen hoort een Elfstedentocht niet tot de mogelijkheden. Dat zei Wiebe Wieling, voorzitter van De Friesche Elf Steden tegen Omrop Fryslân vandaag. Pas als mensen geen afstand meer van elkaar hoeven te houden, zou er volgens de vereniging een tocht georganiseerd kunnen worden. Het bestuur hoopt dat de situatie verbetert en dat de situatie er eind januari of begin februari beter uitziet.
Ook alternatieven van bijvoorbeeld alleen deelname door wedstrijdrijders zijn onderzocht, maar vervolgens verworpen. Meespelend in de gedachte is dat een Elfstedentocht geen echte Elfstedentocht is zonder publiek of met slechts een deel van het deelnemersveld.

Op de foto een deel van de pagina van een toerdeelnemer uit 1963. Het is een deel van de vragenlijst die de laatste deelnemer, George Schweigmann,van diezelfde tocht verzamelde. Een blijk van achter elkaar rijden of duwen. Onvoormijdelijk onder sommige omstandigheden.

LEES/KIJK MEER

Elfstedentocht en coronamaatregelen
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*