natuurijszweden avontuurlijk schaatsen toertochten in Zweden op natuurijs

Wij dachten dat wij als Nederlanders hét schaatsvolk bij uitstek waren, maar dat blijkt toch anders te liggen. De Zweden bijvoorbeeld. Tienduizende Zweedse schaatsliefhebbers trekken er in de winter op uit op hun ijsvlaktes, maandenlang. Ook al is zijn de Zweedse winters grilliger geworden weten de Zweden maandenlang ijs te vinden. Al moeten ze er uren voor in de auto zitten. IJs zullen ze vinden: “hitta isar”. Terwijl wij eindeloos wachten, trekken zij er op uit. En dat gaat niet alleen met een paar schaatsen en paar beschermers. Nee de Zweden gaan op tocht: långfärdsskridskoåkning. Zo gaat dat: met volledige bepakking met veiligheidsuitrusting: toertochten zoals wij die hebben kennen ze niet: elke schaatser is zijn eigen rayonhoofd. Compleet met koekenzopie bij je in de rugzak.

LEES MEER:

Schaatsen en schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*