Lastige tijden waarin we leven: scholen dicht, veel winkels dicht, pretparken dicht en wat doe je dan? Dan merk je hoe goed het is dat we ijsbanen hebben, waar je gewoon naar toe kunt om met elkaar lekker te schaatsen. Hoe jong en ongeoefend dan misschien ook.

leren schaatsen

Op de Vechtsebanen troffen we de familie van Meeteren uit Utrecht met kinderen van 4 en 7 jaar. Nog even onwennig in het begin, want hoe moet dat als je zo’n rekje wilt om achter te rijden voor je kinderen en geen geld bij je. Maar een winkelwagenmuntje van een van de medeschaatsers biedt gelukkig de oplossing. Het is heerlijk rustig op het afgeblokte uur tussen half een en kwart voor twee. En dat komt goed uit, want voor Emma en Julian betekent dat ruim baan om lekker te krabbelen.

En ze doen het goed allebei: met vallen en opstaan, maar dat geeft niet. Vallen hoort ook bij het schaatsen en ze doen het verbazingwekkend goed voor de eerste keren dat ze op het ijs staan. Julian legt uit dat hij ook op judo zit en dat het vallen dus geen probleem is. Maar het schaatsen gaat steeds beter al binnen zo’n uurtje. En wat belangrijker is: ze hebben er lol in.

Voor de ouders is het natuurlijk inhouden zo’n uurtje. Rob draait nog even een paar snelle rondjes als de kinderen onder toezicht van moeder Sandra zijn, maar vanmorgen staat de gezinsbeleving voorop. Normaal gaan ze met elkaar naar de wintersport, maar het zou weleens zo kunnen zijn dat de ijsbaan een mooi alternatief wordt om de winter dicht bij huis te beleven. De schaatstechniek van de kinderen zal er zeker wel bij varen.

met het gezin ijspret
Jong geleerd: met elkaar het ijs op en de winter dichtbij beleven

IJspret voor het gezin

2 gedachten over “IJspret voor het gezin

 • 18 december 2020 om 17:30
  Permalink

  Super leuk en pakkend geschreven.
  Groeten Sandra

 • 18 december 2020 om 17:39
  Permalink

  Bedankt voor je reactie; leuk om zo samen weer even iets moois de wereld in te kunnen sturen. bedankt voor jullie spontane medewerking en nog veel ijsplezier (eerst nog even op kunstijs; straks hopelijk op het echte buitenijs).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*