We hebben al weer wat meer zicht op het weer in februari. En dat ziet er voor de natuurijs- en schaatsliefhebbers niet zo hoopvol uit. Iedere winter worden door veel vrijwilligers landijsbanen onder water gezet. Bij combibanen wordt ’s nachts druk gespoten, gedweild en klaargemaakt. Even lukte het deze winter, maar daarna kwam het grote afwachten. Het afwachten van alle tijden. Want ons land kent vele soorten winters, In ons winterklimaat in West-Europa is de komst van natuurijs meer een cadeautje, dan een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dat is het door de eeuwen al geweest. Maar door de verandering van het klimaat in onze streken is het allemaal nog wat heftiger en grilliger geworden. Maar nog geen reden tot wanhopen. Want vorig jaar begon op deze datum van vandaag een prachtig schaatsweekend. Wie een beetje geluk had kon twee volle dagen schaatsen. Schaatsen op nastuurijs wordt meer een kwestie van uren dan van dagen. Zou het daarom zo aantrekkelijk zijn?

natuurijs
Winter 2020-2021 12 februari op de Rottemeren; begin van een groots schaatsweekend

Natuurijs: schaars en aantrekkelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *