natuurijsbaan
Jaarlijks worden landijsbanen geprepareerd om eventueel een keer ijspret te kunnen opleveren

Nederland is al een uniek landje met veel schaatsers en weinig ijs, maar uniek zijn vooral de landijsbanen. Veel ijsclubs in ons hele land hebben of hadden zulke ijsbanen: een meestal rechthoekig stuk land, waar water ingepomt wordt. Daar zijn we goed in: het beheersen en beheren van waterniveau’s. En dus worden op veel plaatsen al meer dan 100 jaar stukjes land in de herfst of voorwinter voorbereid op de vorst die komt en of hopelijk zal komen. Iedere winter weer spannend. Zo ook op dit moment. We brachten een bezoekje aan de landijsbaan van de schaatsvereniging ‘Steeds vooruit’. Terwijl de zon ondergaat, staat de kraan open. Ook daar zijn ze al klaar voor de dalende temperaturen die er aankomen. Wat zou het mooi zijn als ze weer een mooie ijsvloer zouden krijgen in december.

Temperatuur daalt, kraan open
Getagd op:    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *