scherpe schaatsen
Scherpe schaatsen met een goede ronding: beter kun je niet starten

Scherpe schaatsen met een goede ronding zijn belangrijk voor een goede start. Veel schaatsers die op kunstijs trainen zorgen ervoor dat de schaatsen niet alleen scherp zijn, maar ook een goede ronding hebben aan het begin van het seizoen. Vooral als er dan plotseling natuurijs komt, kom je goed beslagen ten ijs. Als er al eenmaal natuurijs ligt ben je eigenlijk te laat, want velen die hun materiaal nog niet op orde hebben staan dan in de rij te wachten tot de schaatsen geslepen zijn. En die tijd wil je eigenlijk liever op het ijs staan.

Daarom is het gunstig om alvast nu de schaatsen op orde te hebben. De schaatsspecialist is wel de aangewezen plek om je schaatsen te laten controleren. We namen een kijkje bij een van de specialisten in het midden van ons land: Mijnten Schaats- en Skeelersport en keken op de handen bij het aanbrengen van de ronding en het slijpen. 

schaatsonderhoud
Waarnemen, ronding slijpen en controleren; zo kom je goed beslagen ten ijs

De juiste ronding in de schaats zorgt ervoor dat je maximaal profijt uit je slag haalt én dat je een stabiel gevoel op het ijs hebt. Door de juiste ronding heb je maximaal grip op de ijsvloer. Een jaarlijks gang naar de schaatsspecialist zorgt ervoor dat je – naast het zelf slijpen – altijd een goede ronding in je schaatst houdt. Door het zelf slijpen gaat er toch vaak iets verloren van die ronding. Daarom is een regelmatige controle wel zo handig.  

Eerste begin, halve werk
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *