Het is ondertussen een trend aan het worden: steeds meer mensen gaan het ijs op zonder zich goed te realiseren welke gevaren eraan zitten. Gelukkig zijn er nog geen ernstige ongelukken gebeurd, maar velen hebben de afgelopen dagen toch kunnen ervaren hoe het is in het water te raken. Het waren vooral de smalle doorgangen die het meeste problemen veroorzaakten. De ijsvloer is niet overal even dik en even sterk.Vaak is nog wel te overzien waar er zwakker ijs is, zeker als anderen er al zijn doorgegaan, maar soms schaatsen mensen over dunner ijs zonder het te weten.

LEES/ MEER

schaatsen natuurijs veiligheid
Veel schaatsers onderschatten toch nog de gevaren op natuurijs;; diverse schaatsers zakten door het ijs
Onzeker ijs, toch veel schaatsers
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *