Eigenlijk is het heel bijzonder: een land aan de Noordzee met een zeeklimaat: milde winters met soms een winters karakter. En dat soms dat maakt het zo bijzonder. Iedere herfst verschijnen weer de verhalen over de winterverwachting. Het is van alle tijden. Vroeger dachten ze als er veel bessen, noten en eikels waren, dat er dan een strenge winter zou komen. Sinds de komst van internet weten we wel beter. Meteorologen over heel de wereld doen hun zegje over wat we verwachten kunnen. En dan heb je nog de weerprofeten, die graag hun verhaal doen op basis van de maalstromen op de oceanen rondom ons. En daarna de media die er een smeuig verhaal van maken. En dan komt de kou echt. Nog voor er een mm ijs ligt melden de kranten ons dat de ijzers uit het vet kunnen. En zo geschiedde enkele dagen later. Zondag nog water en dinsdag staan de eerste schaatsers op het Friese natuurijs. De dagen erna gaan in heel Nederland schaatsliefhebbers op zoek naar een veilig stukje natuurijs. En ze vinden het. Eerst in kleine aantallen, later massaal, maar ook weer in stilte op zoek naar de mooiste plekjes, genieten van ijs én de natuur.

natuurijs schaatsen
Op zoek naar veilig natuurijs
De charme van natuurijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *