Door het gebrek aan schaatsmogelijkheden hebben sommige schaatsclubs gebrek aan jonge leden. In het oosten van het land zijn het de ijsclubs in Oldenzaal en Losser die hiermee te maken hebben. Er is nauwelijks sprake van aanwas met nieuwe, jonge leden. Beide schaatsverenigingen verenigingen hebben nu de handen ineen geslagen om hier wat aan te doen. De ijsclub van Oldenzaal werkte de afgelopen maanden aan een plan om basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 weer warm te laten lopen voor de schaatssport. OIJC hoop dit te kunnen bereiken door de leerlingen de komende winter de mogelijkheid te bieden om tien keer te trainen op de ijsbaan in Enschede. De bedoeling is dat trainers van de Sven Kramer Academy en beide ijsclubs maximaal vijftig kinderen begeleiden: 35 uit Oldenzaal en 15 uit Losser.

LEES/KIJK MEER
Artikel in Tubantia

Meer jonge leden met behulp van schoolschaatsen kunstijs FOTO OIJC
Meer jonge leden met behulp van schoolschaatsen kunstijs FOTO OIJC
IJsclubs snakken naar jonge leden
Getagd op:                

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *