Komende winter vindt de Skate4air 200 km tocht plaats in Luleå, een prachtige plek tussen Zweeds Lapland en de Botnische Golf. In deze havenstad in het noorden van Zweden ligt ieder jaar een prachtige plaat ijs. Dik zeer dik, want het begint al vroeg te vriezen. De Nederlandse marathonrijders strijden hier de laatste jaren al om de eer wie de beste is. Het leuke is dat ook steeds meer Zweedse schaatsliefhebbers zich laten inspireren door die gekke Nederlanders. Maar we zijn niet gek; we houden van lekker lang schaatsen op natuurijs. En dat kan daar, want de winter duurt er lang. En met een beetje geluk heb je in de avond nog het noorderlicht. Voor Skate4air een prachtig decor. Zondag 5 november vindt een eerste clinic plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Een leuke kans om kennis te maken met dit bijzondere festijn op het noordelijke ijs.

Lees meer over Skate4air en de clinic

In de zomer het domein voor de Zweden in het water; in de winter voor de Nederlandse natuurijsliefhebber
Schaatsen op noordelijk natuurijs met een meerwaarde
Getagd op:        

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *