Het organiseren van schaatstochten was in de stengere winters die we ver achter ons hebben liggen soms al niet gemakkelijk, maar in de huidige tijd vaak zeer moeilijk en voor sommige bestuurders een reden om af te haken. Er komt steeds meer kijken om een massa-evenement te organiseren in ons land omdat procedures ingewikkelder zijn geworden. Om het nog meer niet te hebben over het verkeer. Een voorbeeld van een probleem met vergunningen speelt bij de Molen- en Merentocht in de regio Leiden. De organisatie van de Molen- en Merentocht over het natuurijs in de gemeenten Kaag en Braassem, Teylingen en Leiderdorp is daardoor in gevaar. Een nieuw evenementebeleid in deze gemeenten zorgt ervoor dat het lastig wordt een nieuwe vergunning te krijgen voor de komende vijf jaar. Waar vroeger met man en macht in de gemeentebesturen voorrang gegeven werd aan natuurijsverenigingen omdat natuurijs zo zeldzaam is, dreigt nu een algemeen beleid van een gemeente een schaatstocht onmogelijk te maken om te organiseren. Laten we hopen dat het gezonde verstand van de bestuurders met het zicht op een uniek evenement op hetzeldzame natuurijs een tocht toch mogelijk zal maken.

Molen- en Merentocht
Molen- en Merentocht in gevaar FOTO: WEBSITE MOLEN- EN MERENTOCHT

Lees meer in Leidsch Dagblad

Vergunningen toertochten steeds lastiger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *