In het noorden van Zweden is het wat harder aan het vriezen nu. Het gaat daarbij vooral om Lapland waar het rond de 20 graden vriest met een enkele uitschieter naar min 27. De laagst gemeten temperatuur was ooit -52,6 °C in Vuoggatjålme in Norrland op 2. februari 1966. Ook in Luleå waar in maart weer geschaatst gaat worden door marathonrijders en Skate4AIR houdt de vorst goed aan met regelmatig min 12 en wat kouder. Zuidelijker, zoals in Östersund vriest het zo’n 10 graden. In de regio Orsa/Mora vriest het een graad of 8. Dus goed voor de ijsvorming, maar het is de vraag of de vorst zuidelijker aan zal houden zo vroeg in het seizoen. In Stockholm is van vorst nog nauwelijks sprake. Komende week worden daar enkele graden vorst verwacht.

Volg het hier zelf

wwer zweden SMHI

Kouder in Noord-Zweden, maar niet extreem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *